Aito Supportin uudistunut strategia tähtää tietotekniikan kiertotalouteen

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Aito Support on uudistanut strategiansa, jonka myötä se tähtää älylaitteisiin ja laajemminkin tietotekniikkaan liittyvän kiertotalouden johtavaksi toimijaksi Suomessa. Strategian pohjana toimii Aito Supportin syvällinen älylaitteiden korjausosaaminen, jota se on hionut viimeiset vuodet erityisesti Samsungin valtuutettuna huoltona Suomessa. Osana kiertotalouteen ja vastuullisuuteen nojaavaa liiketoimintaansa Aito Support hakee kasvua myös varaosien jälleenmyyjänä.

Aito Supportin uutta strategiaa ohjaavat tarpeet pidentää laitteiden elinkaaria, vähentää niiden valmistamisen aiheuttamaa luontokatoa ja SER-jätteen määrää. Vuonna 2022 noin 5,3 miljardia älylaitetta päätyi SER-jätteeksi, mikä kuvastaa haasteiden mittakaavaa globaalisti.

”Yhteistyömme Samsungin ja Samsung-laitteita käyttävien asiakkaiden kanssa on luonut erinomaisen pohjan uudelle strategiallemme. Kattava laiteosaaminen on tärkeä edellytys sille, että laitteiden elinkaaria pystytään jatkamaan kestävällä tavalla. Tänä päivänä ei enää riitä se, että käytössä olleelle laitteelle saadaan uusi omistaja. Tämän lisäksi vaaditaan uusia palveluja, joiden avulla päästään nykyistä merkittävästi pidemmälle kiertotalouden konkretiassa”, Aito Supportin perustaja ja toimitusjohtaja Anssi Kuoppala toteaa.

Aito Support on rakentanut yhdessä kumppaniensa kanssa Aito Kierto -nimellä tunnettavan palvelukokonaisuuden, joka kattaa laitteiden koko elinkaaren käyttöönotosta tietoturvalliseen hävittämiseen. Omat palvelupisteet sekä yhteistyökumppaneiden kautta laajennettu palveluverkko mahdollistavat asiakkaille helposti tavoitettavan ja nopean palvelun niin huolto- kuin kiertotalouspalveluissa. Aito Support on Suomen ainoana älylaitteiden huoltopalvelutarjoajana mukana Design Forum Finlandin Circular Design -ohjelmassa, josta saatavaa tietoa ja työkaluja yritys hyödyntää kiertotalousliiketoiminnan kehittämisessä ja palvelumuotoilussa.

”Aito Supportin Samsung-laitteita koskeva osaaminen on tunnetusti korkeaa luokkaa. Olemme mielellämme tukemassa Aito Supportia sen rakentaessa huoltopalvelujen rinnalle uusia Samsung-laitteiden elinkaarien pidentymisen varmistavia palveluja”, Samsungin Suomen huoltopalvelupäällikkö Tomi Viro toteaa.”

 

Aito Support on Samsungin valtuutettu merkkihuolto Suomessa mobiililaitteille ja kannettaville tietokoneille, sekä vastuullisen älylaitteiden elinkaarenhallinnan edelläkävijä. www.aitosupport.fi

Lisätietoja:

Aito Support Oy, Anssi Kuoppala, toimitusjohtaja, 050 522 8698, anssi.kuoppala@aitosupport.fi

Samsung Electronics Nordic Ab, Tomi Viro, 040 522 2527, t.viro@samsung.com

fiSuomi